Better Cotton™

Alle handdoeken die worden aangeboden op TextielDiscounter.nl, die zijn gefabriceerd in Pakistan, hebben het keurmerk Better Cotton™ Better Cotton™ is s ’werelds grootste duurzaamheid programma voor katoen met het doel om katoen gemeenschappen te helpen overleven en op te bloeien. Dit helpt de katoenboeren en zorgt voor hogere kwaliteiten katoen, en uiteindelijk hogere kwaliteiten handdoeken. Op deze manier probeert wij van TextielDiscounter een steentje bij te dragen aan een mooiere en eerlijkere leefwereld voor de katoenboeren in Pakistan.

Wat doet het Better Cotton Initiative precies?

Better Cotton™ stelt eisen aan de teelt voor katoenproductie. Hierbij schrijft Better Cotton™ geen specifieke methodes of technologieën voor, maar laat het boeren/plantages zelf kiezen welke manier van duurzaam telen het beste bij hen past. Doordat elke boer in verschillende plekken woont, met verschillende watervoorzieningen, etc. Helpt dit boeren écht om een verschil te maken met de voorzieningen die zij bij de hand hebben. De focus ligt continu op verbetering.

Op het gebied van milieu stelt Better Cotton™ de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen, efficiënt watergebruik (maar geen verbod op teelt in waterschaarse regio’s), aandacht voor bodemgezondheid en bescherming van natuurlijke leefomgeving.

Op het gebied van mens en werk stelt het keurmerk de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: geen kinder- en dwangarbeid, werknemers hebben het recht om in een vakbond te verenigen, acceptabele werktijden, minimumloon en gezonde en veilige werkomstandigheden.

Wilt u meer informatie over Better Cotton™? Klik dan hier voor meer informatie op hun website.