Op hoeveel graden moet ik mijn handdoeken wassen?

19 oktober 2023,

leestijd: < 1 min

Op hoeveel graden moet ik mijn handdoeken wassen? Deze vraag wordt vaak gesteld. Een was draaien kost stroom, water en dus ook energie. Om energie te besparen, kun je rekening houden met het aantal graden tijdens het wassen. In deze blog leggen wij uit op welke temperatuur je handdoeken kunt wassen.

Handdoeken op lagere temperatuur wassen

Er wordt vaak gedacht dat handdoeken bij lage temperaturen niet goed schoon wordt. Daarom wordt er vaak aanbevolen om de handdoeken op 60 °C te wassen. Dit is echter niet per se nodig. Handdoeken worden al prima schoon op een temperatuur van 30 °C of 40 °C. Dit is natuurlijk heel prettig, want hoe lager de temperatuur is, hoe lager het stroomverbruik van de wasmachine is. Indien de handdoeken heel vies zijn, worden ze wel beter schoon op een hogere temperatuur.

handdoeken wassen graden

Handdoeken op 60 graden wassen

Wij adviseren om handdoeken enkele keren per maand op 60 graden te wassen. Door de handdoeken op deze temperatuur te wassen, worden alle bacteriën uit de handdoeken gedood. De handdoeken van Textiel Discounter kunnen gemakkelijk op 60 °C worden gewassen. Bovendien zijn ze geschikt om in de droger te drogen.

Handdoeken kopen?

Wil je handdoeken kopen? Kijk dan eens bij Textiel Discounter! Wij hebben een ruim assortiment aan zachte en duurzame handdoeken die ideaal zijn om te gebruiken na het wassen. Onze handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw smaak en behoeften past. Bovendien bieden we onze handdoeken aan tegen scherpe prijzen, zodat je waar voor je geld krijgt. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek ons aanbod van handdoeken!