Stinkende handdoeken: zo kom je er vanaf!

9 oktober 2023,

leestijd: < 1 min

Stinkende handdoeken die net uit de wasmachine komen of muf ruiken, terwijl je ze net uit de kast trekt, is natuurlijk heel vervelend. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van stinkende handdoeken. Wij lichten deze toe en geven je de oplossing!

Een stinkende wasmand

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een handdoek vies kan gaan ruiken. Zo is de kans op een muffe lucht groter als je de handdoeken nat of vochtig in de wasmand gooit. Laat de handdoek daarom na gebruik eerst drogen.

handdoeken stinken

Wasmiddel of wasverzachter

Ook de wasmachine is een plek waar de handdoeken een vieze geur kunnen oppikken. Let er daarom op dat je niet te veel handdoeken tegelijkertijd in de wasmachine stopt. Een handdoek neemt veel meer vuil op dan bijvoorbeeld een t-shirt of broek. Hierdoor hebben ze een krachtiger wasmiddel nodig dan andere was. Kies daarom voor een wasmiddel dat enzymen bevat. Deze breekt oliën en vuil af.

Indien je gebruik maakt van wasverzachter, dan is het belangrijk om niet te veel te gebruiken. Wasverzachter houdt namelijk het vuil in de handdoeken vast. Te veel wasmiddel of wasverzachter kan een plakkerige laag veroorzaken. Ook dit kan leiden tot stinkende handdoeken. In plaats van wasverzachter kun je een kopje azijn toevoegen.

De wasmachine

Stinkende handdoeken kunnen ook veroorzaakt worden door een vieze wasmachine. De handdoeken kunnen achtergebleven viezigheid en vocht absorberen. Hierdoor kunnen ze gaan stinken. Reinig daarom de wasmachine elke maand en was op de juiste temperatuur. Je kunt beter heet wassen om de bacteriën uit de handdoeken te doden. Enkele keren per maand op 60 graden wassen zou genoeg moeten zijn.

De handdoeken drogen

Komt de was helemaal fris en schoon uit de machine, maar stinkende handdoeken bij gebruik toch? Dan speelt het droogproces nog een grote rol bij de geur van de handdoeken. Als de handdoeken niet op de juiste manier drogen, dan kunnen de bacteriën weer broeien. Het is daarom belangrijk om de handdoeken zo snel mogelijk op te hangen als de was klaar is. De beste optie is om de handdoeken buiten te laten drogen. In de winter kun je de wasrek op een droge en warme plek zetten. Daarnaast kun je de handdoeken ook drogen in de droger. Controleer ten slotte of de handdoeken echt droog zijn als je het opvouwt.

Handdoeken kopen?

Wil je handdoeken kopen? Kijk dan eens bij Textiel Discounter! Wij hebben een ruim assortiment aan zachte en duurzame handdoeken die ideaal zijn om te gebruiken na het wassen. Onze handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw smaak en behoeften past. Bovendien bieden we onze handdoeken aan tegen scherpe prijzen, zodat je waar voor je geld krijgt. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek ons aanbod van handdoeken!