Handdoek vouwen in roos: 9 simpele stappen

1 juli 2023,

leestijd: < 1 min

Ben je op zoek naar een leuke manier om je handdoeken op te bergen in je badkamer? Dan is het vouwen van een handdoek in de vorm van een roos een prachtige en creatieve optie. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het geeft ook een persoonlijke touch aan je badkamerdecoratie. In deze stapsgewijze handleiding leggen we uit hoe je een handdoek in de vorm van een roos kunt vouwen. Volg deze eenvoudige instructies en verras jezelf en je gasten met deze schattige handdoekvouw!

Stap 1

Leg de handdoek plat op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat alle hoeken recht zijn.

Stap 2

Vouw de rechterbovenhoek van de handdoek diagonaal naar beneden, zodat de bovenrand van de handdoek zich horizontaal uitstrekt.

Stap 3

Vouw nu de linkerbenedenhoek van de handdoek diagonaal naar boven, zodat de onderste rand van de handdoek zich horizontaal uitstrekt en de bovenrand iets hoger ligt dan de onderkant van de handdoek.

Stap 4

Vouw de handdoek nu diagonaal van links naar rechts, waarbij de bovenste hoeken van de handdoek elkaar overlappen. Zorg ervoor dat de bovenste punt van de handdoek naar boven wijst.

Stap 5

Begin vanaf de rechterkant van de handdoek en vouw de onderste rand van de handdoek ongeveer 1,5 tot 2 centimeter naar boven.

Stap 6

Blijf de onderkant van de handdoek omhoog vouwen terwijl je de handdoek oprolt. Zorg ervoor dat de bovenste punt van de handdoek zichtbaar blijft en dat de onderkant van de handdoek strak wordt opgerold.

Stap 7

Als je de handdoek helemaal hebt opgerold, vouw dan de onderkant van de handdoek naar buiten, zodat de rol een beetje bolvormig wordt.

Stap 8

Vouw nu de bovenste punt van de handdoek naar buiten en omlaag, zodat er een opening ontstaat die lijkt op een bloemknop.

Stap 9

Gebruik je vingers om de randen van de bloemblaadjes voorzichtig te buigen en vorm te geven, zodat ze eruit zien als een roos.

Je hebt nu een prachtige handdoek in de vorm van een roos gevouwen! Herhaal deze stappen om meerdere handdoeken in roosvorm te vouwen en geef je badkamer een mooie uitstraling. Handdoeken vouwen in een bloem is werkelijk prachtig!