Handdoeken wassen

1 juli 2023,

leestijd: < 1 min

Handdoeken zijn onmisbaar in elke badkamer. Ze zijn niet alleen functioneel om ons na het douchen af te drogen, maar kunnen ook de uitstraling van de badkamer versterken. Omdat handdoeken vaak gebruikt worden, is het belangrijk om ze regelmatig te wassen om bacteriën en vieze geurtjes te voorkomen. Maar hoe vaak moet je ze eigenlijk wassen? En hoe was je ze op de juiste manier zodat ze lekker zacht en fris blijven? In deze blog zullen we alle handige tips delen over het wassen van handdoeken, zodat je ze altijd schoon en fris kunt houden.

Hoe vaak moet je eigenlijk je handdoeken wassen?

Er is geen vaste regel voor hoe vaak je handdoeken gewassen moeten worden, omdat het afhangt van hoe vaak ze gebruikt worden en door hoeveel mensen. Over het algemeen wordt echter aangeraden om handdoeken na drie tot vier keer gebruik te wassen.

Als handdoeken niet vaak gebruikt worden, kunnen ze natuurlijk langer tussen wasbeurten blijven liggen. Het is belangrijk om ze regelmatig te wassen, omdat ze vochtig blijven en daardoor een broedplaats kunnen worden voor bacteriën en schimmels. Door ze regelmatig te wassen, blijven ze fris en hygiënisch.

Hoeveel graden handdoeken wassen?

Er bestaan diverse misverstanden over wasvoorschriften en veel mensen denken dat wasgoed niet goed schoon wordt als het niet op hoge temperaturen wordt gewassen. In de meeste gevallen kunnen handdoeken echter prima schoon worden op een temperatuur van 30°C tot 40°C. Alleen bij zeer vuile handdoeken is het aan te raden om te kiezen voor een hogere temperatuur.

nieuwe handdoeken wassen

Stappenplan wassen

Hier zijn enkele tips om handdoeken op de juiste manier te wassen:

  • Kies bij voorkeur een temperatuur van 30 tot 40 graden, om de handdoeken goed schoon te krijgen.
  • Controleer altijd even het wasetiket om te zien of er specifieke instructies zijn.
  • Gebruik een mild wasmiddel, zoals Neutral, en eventueel een wasverzachter om de handdoeken zacht en fris te houden.
  • Haal ze direct na het wassen uit de machine om te voorkomen dat ze gaan ruiken of schimmel vormen.
  • Droog de handdoeken daarna in de droger of aan de waslijn in de zon.

Nieuwe handdoeken de eerste keer wassen?

Nieuwe handdoeken dienen eerst gewassen te worden alvorens ze te gebruiken. Hiermee verwijder je mogelijke chemische beschermlagen waardoor de handdoeken beter water absorberen en zachter aanvoelen op de huid. Voor het wassen van nieuwe handdoeken zijn de bovenstaande tips voldoende en is er geen bijzondere handeling vereist.

Kun je handdoeken met andere kleren wassen?

Zelfs zachte handdoeken hebben een textuur die de vezels van delicate kledingstukken kan beschadigen. Het is daarom aanbevolen om handdoeken niet samen met andere kleding te wassen, tenzij het gaat om zeer duurzame materialen zoals spijkerstof.

handdoeken wassen graden

Hotelkwaliteit handdoeken kopen?

Wil je hotelkwaliteit handdoeken kopen? Kijk dan eens bij Textiel Discounter! Wij hebben een ruim assortiment aan zachte en duurzame handdoeken die ideaal zijn om te gebruiken na het wassen. Onze handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw smaak en behoeften past. Bovendien bieden we onze handdoeken aan tegen scherpe prijzen, zodat je waar voor je geld krijgt. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek ons aanbod van handdoeken!