Tips en tricks voor jouw handdoeken

20 augustus 2022,

leestijd: < 1 min

Aan keuze is er geen gebrek als het gaat om handdoeken. Verschillende materialen, doeleinden, zachtheid en grootte. Een breed assortiment waaruit kan worden gekozen is zeker fijn, maar het heeft ook z’n nadelen. Er komen ook zeker veel vragen bij kijken. Hoe kan ik het beste mijn handdoek wassen? Welke kleur kan ik het beste kiezen? Wat is het beste materiaal? Het kan een beetje overweldigend zijn en dan valt de keuze soms wat zwaar. Daarom hebben wij hier een paar tips.

Tip #1 Kies voor een duurzame kleur

Niets is mooier dan wanneer een handdoek perfect past bij het interieur van je badkamer. Nóg leuker is het natuurlijk als deze een typische kleur heeft want dat valt natuurlijk lekker op. Over tijd zal deze leuke kleur helaas wel vervagen door het wassen en het gebruik. Die eens zo fel rode handdoeken hebben nu een verwassen oudroze kleur. Een tip bij het kiezen van de kleur van je handdoeken is om te kiezen voor een zogenoemde duurzame kleur. Wit, beige of lichtroze zijn kleuren die niet snel vervagen of veranderen en dus langer meegaan.

Tip #2 Controleer de lussen voor de aankoop

Als je handdoeken onder een microscoop legt zie je dat ze bestaan uit allemaal minuscule lusjes. Van deze lusjes zijn veel verschillende varianten. Zoek je naar een kwalitatief goede handdoek die ook nog eens zacht aanvoelt? Zoek dan naar een ‘dubbel geluste’ handdoek. Dubbel gelust is extra stof, meer absorptie en een fijner gevoel op de huid. De beste keuze is als deze ook nog ‘extra lang’ zijn aangezien deze het meest duurzaam zijn en jij dus langer van je handdoek kan genieten.

Tip #3 Was je handdoeken nooit samen

Aangezien handdoeken bestaan uit allemaal minuscule lusjes is een wasadvies voor deze om ze niet te wassen met kledingstukken waar ritsen of haakjes aanzitten. Deze kunnen blijven haken en zorgen dat de handdoek gaat pluizen of zelfs kapot gaat. Wel moet je handdoeken in een goed gevulde wastrommel wassen, anders kunnen ze gaan pluizen. Dus was het liefst veel handdoeken in één was.

Tip #4 Vermijd wasverzachter!

Maar een zachte handdoek is toch wat ik wil? Hoezo moet ik dan wasverzachter vermijden? Nou hoe aantrekkelijk het ook klinkt is wasverzachter het laatste wat je moet toevoegen aan je was. Wasverzachter maakt textiel over tijd namelijk waterafstotend. Dat is niet zo handig als het gaat om handdoeken dus vandaar is het slim om de wasverzachter voortaan te laten staan als je je handdoeken wast.

Tip #5 Gebruik azijn

Het is misschien niet de eerste keuze waar je voor gaat, maar azijn heeft meerdere voordelen als je kijkt naar het gebruik tijdens het wassen. Het zorgt dat de handdoeken hun mooie keur behouden én maakt ze extreem zacht. Ook werkt het voordelig voor je wasmachine aangezien het ontkalkt, ontvet en lost zeepresten in de leidingen op. Dus bij je eerstvolgende draai, giet een grote scheut azijn in het wasverzachtervakje en ervaar het zelf.

Handdoeken kopen?

Wil je handdoeken kopen? Kijk dan eens bij Textiel Discounter! Wij hebben een ruim assortiment aan zachte en duurzame handdoeken die ideaal zijn om te gebruiken na het wassen. Onze handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw smaak en behoeften past. Bovendien bieden we onze handdoeken aan tegen scherpe prijzen, zodat je waar voor je geld krijgt. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek ons aanbod van handdoeken!