De handdoekengids

14 juli 2022,

leestijd: < 1 min

Er zijn heel wat verschillende soorten handdoeken. En al deze handdoeken dienen te worden gebruikt voor iets anders. Maar wat wordt waar dan voor gebruikt? Daar hebben wij het antwoord op. In onze handdoekengids vind je en overzicht van alle verschillende soorten handdoeken, de afmetingen en waar deze voor dienen. Voor het gemak werken we van klein naar groot

Het washandje

Het washandje is een van de meest gebruikte wasproducten ter wereld. De opening tussen de twee stukken badstof geeft de gebruiker de ruimte de hand erin te steken. Hierdoor kan het met gemak worden gebruikt en wordt er minder water verspild tijdens het gebruik. De afmeting van een washandje bedraagt 16 × 21 cm.

Het gastendoekje

Een klein handdoekje wordt ook wel een gastendoekje genoemd. Deze zijn vaak in hotels of luxe restaurants te vinden in de badkamer of toilet. Vaak ligt er een stapel van deze omdat het van origine de bedoeling is dat gastendoekjes éénmalig worden gebruikt, om daarna te worden gewassen. De afmeting van een gastendoekje bedraagt 30 × 50 cm.

De keukenhanddoek

Met zijn vierkante model wordt de keukenhanddoek overal ter wereld gebruikt om de handen te drogen in de keuken. Naast de keukenhanddoek wordt er in de keuken ook nog gebruikgemaakt van een speciale doek om de vaat te drogen. Deze wordt de theedoek genoemd. Deze wordt doorgaans niet gebruikt om de handen te drogen, daar is de keukenhanddoek voor bedoeld omdat deze zijn gemaakt van badstof. De afmeting van een keukenhanddoek is 50 × 50 cm.

De handdoek

Tussen de keukenhanddoek en het badlaken zit de originele handdoek. Deze wordt in het gemiddelde huishouden gebruikt bij de wastafel waar het gezicht en handen ermee worden afgedroogd. Wel is deze al rechthoekig van vorm in plaats van vierkant zoals de keukenhanddoek. De afmeting van de handdoek is 50 × 100 cm.

De badhanddoek

De badhanddoek wordt in het gemiddelde huishouden gebruikt in de badkamer. Met zijn rechthoekige vorm wordt deze gebruikt om het hele lichaam, gezicht en haar af te drogen na het badderen of het douchen. De badhanddoek kent heel veel verschillende varianten en kwaliteitsniveaus. Als je hier meer wilt weten over wat een goede handdoek maakt, klik dan hier. De afmeting van een badhanddoek bedraagt 70 × 140 cm.

De saunahanddoek

De saunahanddoek is te vinden in hotels, sauna’s en spa’s. Deze variant wordt gebruikt om niet alleen af te drogen, maar ook om te dragen om het hele lichaam heen na een bezoek aan de badkamer of wellness. Deze zijn vaak zwaar en dik aangezien ze veel vocht op moeten nemen. Dit geeft de gebruiker het gewenste gevoel van luxe. De afmeting van de saunahanddoek is 70 × 200 cm.

Het badlaken

De grootste variant van de handdoekenfamilie is het badlaken. Het badlaken wordt ook wel het strandlaken genoemd omdat deze zich prima leent voor het gebruik op het strand of zwembad. Erop liggen om op te drogen, bij te bruinen of een dutje te doen zijn voorbeelden waar het badlaken voor wordt gebruikt. De afmeting van het badlaken bedraagt 100 × 150.

Handdoeken kopen?

Ben je op zoek naar handdoeken? Kijk dan eens bij Textiel Discounter! Wij hebben een ruim assortiment aan zachte en duurzame handdoeken die ideaal zijn om te gebruiken na het wassen. Onze handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw smaak en behoeften past. Bovendien bieden we onze handdoeken aan tegen scherpe prijzen, zodat je waar voor je geld krijgt. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek ons aanbod van handdoeken!